Overige grote activiteiten:

 

Nieuwjaarsdiner

Het Nieuwjaarsdiner is een Lavernatraditie die al stamt uit het jaar 2000. Elk jaar in januari organiseert Laverna voor al haar leden een diner om het nieuwe jaar feestelijk in te luiden. Het bestuur bereidt een maaltijd in het Haarlemmermeerstation, waar iedereen kan genieten van heerlijk eten, lekkere wijn en natuurlijk heel veel gezelligheid. Om het geheel extra feestelijk te maken, worden alle bezoekende Laverniones verzocht hun mooiste avondkleding aan te trekken - een verzoek waar dan ook graag en met veel succes aan wordt voldaan. Na afloop van het diner feesten de leden van Laverna uiteindelijk vaak nog lang door in een nabij gelegen café.

 

Boekenborrel

Eens in de zoveel tijd heeft Laverna het geluk een donatie uit de boekencollectie van (wijlen) een classicus te ontvangen. Voor deze gelegenheid organiseert Laverna dan een boekenborrel. Hier kunnen de Laverniones voor een zacht entreeprijsje met een drankje in de hand mooie boeken uitzoeken of een bod uitbrengen. De meest waardevolle boeken worden namelijk geveild. De opbrengsten van deze veiling gebruikt Laverna om mooie activiteiten voor haar leden te organiseren. Heeft u klassieke boeken in de kast staan van uzelf of een dierbare die niet meer gebruikt worden? Zoekt u een nieuwe bestemming voor deze boeken? Overweegt u dan vooral een donatie aan Laverna. Onze leden kunnen nog veel plezier aan de boeken beleven.

Voorbereiding voor de boekenborrel

 

Muziekavond

Op de Laverna Muziekavond kunnen alle Laverniones laten horen wat ze allemaal in hun mars hebben op muzikaal gebied. In de prachtige muziekzaal van de Tamboer aan de Overtoom brengen studenten én docenten hun favoriete muziekstuk ten gehore en blijken plotseling zeer getalenteerde musici te zijn. De minder virtuozen onder de leden genieten van de muziek, het gezang van de vogels in het Vondelpark en van elkaar. Bovenal is het namelijk een gezellige, ontspannen avond, die wordt afgesloten met Belgisch bier in café Gollem en pas stopt als de vogels weer opnieuw zijn gaan zingen.
Wil je op de muziekavond graag iets spelen of wil je om een andere reden contact opnemen met de organisatoren van de muziekavond, mail dan naar muziekavondgltc@gmail.com.

 

 

Eindejaarsactiviteit

Het einde van het collegejaar wordt door Laverna traditioneel gevierd. Als het weer het toestaat wordt een BBQ georganiseerd waar iedereen welkom is. Studenten, docenten en ereleden reflecteren samen op het jaar en luiden de zomer op feestelijke wijze in.