Lustrumcongres ‘Sculpting Languages’

Op vrijdag 14 april 2023 vieren we het 30-jarig bestaan van Laverna met onder andere een lezingendag met als thema 'Sculpting Languages: Creatie en Creativiteit in de oudheid'. 

Sprekers:

Alle vier de sprekers zijn reeds bevestigd, te weten:

Professor Sharrock heeft aangegeven te zullen spreken over de relatie tussen natuurlijke en menselijke creativiteit in Ovidius’ Metamorfosen. Mariken Teeuwen zal een lezing geven over de meer fysieke creatie van klassieke teksten, namelijk de Middeleeuwse schriftcultuur en in het bijzonder annotaties in de marges van manuscripten. Het onderwerp van de lezing van Jan Bremmer is de agency – de invloed op de omgeving – van standbeelden in antieke teksten, waarbij niet alleen de beschreven standbeelden als creatie kunnen worden aangemerkt, maar ook de beschrijvingen ervan. Niels Koopman zal spreken over ekphraseis; dit zijn wederom dubbele creaties waarbij een auteur een wereld creëert met daarin een kunstzinnig object, waarop – door de vertellingen van de auteur – weer een geheel andere wereld wordt geschapen. Op ditzelfde onderwerp is dr. Koopman ook gepromoveerd aan de UvA in 2014.

Praktische details:

De lezingendag vindt plaats in de Thomaskerk in Amsterdam (Pr. Irenestraat 36).

De lezingen duren van ongeveer 11:00 tot 17:00 uur.
Inloop is vanaf 10:30 uur, na afloop is er een borrel (tot ca. 18:00 uur).
De lezingendag is inclusief lunch, koffie/thee en de borrel.

Aansluitend vinden er een diner plaats in Italiaans restaurant Storia della Vita en een feest op een later bekend te maken locatie. Hiervoor kun je je apart aanmelden.

Kosten:

  Prijs voor studenten Prijs voor niet-studenten
Dag, Diner & Feest € 47,50 € 55,-
Alleen lezingendag € 12,50 € 20,-
Dag & Feest € 17,50 € 25,-
Diner & Feest € 35,- € 35,-
Alleen Feest € 5,- € 5,-