Laverna's VIe lustrum

In 2023 wordt Laverna alweer 30 jaar en dat lustrum gaan we groots vieren op vrijdag 14 april 2023. In de Thomaskerk organiseren we van 11 tot 5 een lezingendag met de titel “Sculpting Languages: Creatie en Creativiteit in de Oudheid”. Gedurende deze dag zullen prof. Alison Sharrock (Manchester), prof. Jan Bremmer (Groningen), prof. Mariken Teeuwen (Utrecht) en onze eigen dr. Niels Koopman een lezing geven over verschillende aspecten van creativiteit in de Oudheid! Daarnaast zullen er naast lunch en koffiepauzes tussendoor ook leuke intermezzi plaatsvinden om Laverna’s eigen creativiteit te testen en te gebruiken. Een volledig dagprogramma volgt snel!

Na het dagprogramma zijn we nog echter niet klaar en vieren we door met een feestelijk diner bij restaurant La Storia della Vita (Weteringschans 171). Daarna zullen we de viering doorzetten met een heus feest in Café Van Leeuwen (Keizersgracht 711hs).

Daarnaast zijn we ook verder dit jaar druk bezig met allerlei lustrum-gerelateerde zaken. Zo is de Almanakcommissie druk bezig de Almanak voor 2023 te creëren, welke zal worden uitgedeeld tijdens de dag (mis die daarom dus ook niet)! Ook de Fancie—de merchandise commissie—zet zich extra in dit lustrum en belooft zowel op de dag als gedurende het jaar met nieuwe en superleuke Laverna spulletjes te komen!

Ook is de performance commissie druk bezig een mooi programma te maken met allerlei optredens: van klassieke muziek, tot moderne dans en van moppen tappen tot een dramatisch monoloog, alles kan en alles mag! De precieze datum en locatie worden later nog bekend; wil je zelf meedoen of helpen? Stuur een mailtje naar: lustrumlaverna@gmail.com.

Dit alles zou natuurlijk niet tot stand zijn gekomen tot het harde werk van de vele mensen achter de schermen. Het lustrum wordt georganiseerd door twaalf zeer betrokken Laverniones verspreid over zes verschillende commissies: Kyo Gerrits (voorzitter lustrum, dag-, almanak- en PR-commissie), Lies Beers (penningmeester, acquisitie en avondcommissie), Laura Ruhé (secretaris, avond- en almanakcommissie), Guusje van der Meij (voorzitter van de PR en performance commissie), Jessie Lof (acquisitie, voorzitter almanakcommissie, dagcommissie), Emma Huig (dagcommissie), Flora van der Erve (dagcommissie), Marijn van Stralendorff (dag- en performancecommissie), Lotte Knijn (avondcommissie), Eveline Miedema (avond- en PR-commssie), Renske Schavemaker (almanakcommissie) en Elon Slootweg (performancecommissie).

Mocht je met (één van de leden van) de organisatie van het lustrum in contact willen komen, stuur een mail naar lustrumlaverna@gmail.com!

Hopelijk tot 14 april!

Donaties
Om van het lustrum een zo groots mogelijk feest te maken, maar het evengoed betaalbaar te houden voor alle Lavernaleden, zijn we voor een groot deel afhankelijk van donaties. Wilt u doneren voor het 30-jarig lustrum van Laverna? Dan kan dat op onze speciale lustrumrekening: NL97 INGB 0007 8779 72 t.n.v. C.C.A.c.N.P. Laverna.