Interklassieke activiteiten:

 

Interclassicifeest

Een ideale gelegenheid om je collegae-classici vanuit het hele land te leren kennen is het Interclassicifeest. Elk najaar organiseert Laverna samen met de andere studieverenigingen van Grieks en Latijn (Boreas uit Groningen, Sodalicium uit Nijmegen en M.F. en Sophia Aeterna uit Leiden) een themafeest met een klassiek tintje in Utrecht, voorafgegaan door een etentje. Geheel in stijl gekleed kunnen de leden van de verschillende verenigingen eerst strijden om eeuwige roem in een pubquiz, om vervolgens tot in de vroege uurtjes Bacchische danspasjes ten uitvoer te brengen.

 

Interklassiek symposium

De specialisaties op het gebied van de klassieke talen van de verschillende universiteiten in Nederland lopen sterk uiteen. Een mooie gelegenheid om verschillende vakgebieden bijeen te brengen is het jaarlijkse interklassiek symposium. Door sprekers uit Leiden, Amsterdam, Nijmegen en Groningen uit te nodigen ontstaat er altijd een gevarieerd programma waar aan het eind van de middag op de borrel nog lang over nagepraat kan worden. Het symposium is toegankelijk voor eenieder die geïnteresseerd is in de klassieke oudheid en natuurlijk voornamelijk gericht op de studenten van de vier klassieke talen opleidingen.

 

 

 

Interklassiek voetbaltoernooi

Aan het eind van het collegejaar komen de studenten klassieke talen van de verschillende opleidingen uit Nederland nog eenmaal bijeen, ditmaal om elkaar op het voetbalveld te bestrijden om de enige echte kylix. Deze felbegeerde wisselbeker doet menig classicus of classica opkijken vanuit de boeken om zijn of haar sportieve talenten aan de wereld te tonen. Het voetbaltoernooi is hét moment waarop je je medestudenten kan verrassen met je skills als Messi of gewoon lekker kan ontspannen door een balletje mee te trappen als echte held op voetbalsokken.
In teams van 7 tegen 7 nemen de verschillende verenigingen het ‘s middags tegen elkaar op, om na afloop weer gezellig samen te dineren. In 2018 hebben Laverna en Synkratos gezamenlijk het interklassiek voetbaltoernooi gewonnen en de kylix mee naar huis kunnen nemen. In de zomer van 2019 hebben we deze titel bovendien weten te prolongeren, zodat de kylix nog een jaartje in Amsterdam kan blijven.

 

Het eerste ACASA-team op het interklassiek voetbaltoernooi van 2018 in Leiden. V.l.n.r., boven: Steven, Casper, Jessie, Elianne, Iris, Lennart; onder: Timo, Elize, Mike, Luc, Alessandro.

Het tweede ACASA-team op het interklassiek voetbaltoernooi van 2018 in Leiden. V.l.n.r., boven: Steijn, Luc, Guusje, Tessa, Sjoerd, Allisha, Joy; onder: Anne, Jacco, Tom; liggend: Adam.