Lieve Laverniones,
 
Wát een jaar! De laatste colleges zijn voorbij, de laatste deadlines zijn in zicht en dat betekent dat het tijd is voor de laatste activiteitenmail, waarmee we de zomer ingaan. Morgen is de laatste Laverna-activiteit: een spelletjesavond bij Ella thuis! Daarna gaan we écht vakantie vieren en zien we elkaar hopelijk weer bij de zomerschool. 
 
Onderdeel van deze mail is ook een vooruitblik naar de start van het nieuwe academische jaar: schrijf de data alvast in je agenda, zodat je de feestelijke opening niet mist.
Een hele fijne zomer gewenst!
 
Veel liefs,
Het Lavernabestuur

Overzicht van de zomeractiviteiten en -tips
Overzicht start nieuwe academische jaar
Meer informatie over de zomeractiviteiten en -tips
 
Za 01/07: Spelletjesavond @Huis van Ella
Morgen (!) is de allerlaatste activiteit van het academische jaar: we gaan ouderwets spelletjes spelen! Drankjes en snacks worden verzorgd door Laverna, maar neem wél al je favoriete spellen mee. Het begint om 19:30 uur. Meld je via de app of mail aan, dan krijg je het adres doorgestuurd. Tot dan!
 
Ma 14 t/m 18/08: Zomerschool Klassieken
Tegen het einde van de zomervakantie zal weer de jaarlijkse zomerschool plaatsvinden! Deze week kan je twee cursussen volgen waarbij je in korte tijd diep in een tekst zal duiken. Daarnaast kan je je ook nog steeds aanmelden om broodjes te smeren. Verder zijn er ook weer erg gezellige activiteiten om de colleges heen, zoals een pubquiz. Er is weer een prachtig programma met voor ieder wat wils, dus mis het niet! Klik hier om het programma te bekijken en je nog snel aan te melden.
 
Vr 30/06: Lanceringsborrel nieuwe Roma Aeterna @Istituto Italiano di Cultura
Tweemaal per jaar komt het tijdschrift Roma Aeterna uit, dat altijd feestelijk wordt gevierd met een lanceringsborrel. Dit nummer is niet, zoals eerder, thematisch opgezet, maar is een collectie van losse artikelen die wel een rode draad gemeen hebben: er blijkt in Rome meer te zien (geweest), dan op het eerste gezicht lijkt. Op de lanceringsborrel is er een welkomstdrankje, een lezing en daarna mogelijkheid tot naborrelen en het kopen van het tijdschrift. Op vertoon van je collegekaart betaal je slechts €10 (in plaats van €15). De avond is vanaf 19:30 in het Istituto Italiano di Cultura (Keizersgracht 564). Meer informatie kan je vinden op de website.
 
Do 06/07 Nacht van Rome @Sexyland
De jaarlijkse Nacht van Rome komt er snel aan en het thema van dit jaar is Roma Futura. De festiviteiten beginnen om 20:00 en duren tot ongeveer 1:00. Kaartjes zijn €5. Zie voor het programma, tickets en meer informatie de website.
 
Do 24/08 t/m za 02/09: Penthesilea @ITA
We zijn met Laverna al geweest, maar misschien heb je het gemist of wil je nóg een keer, omdat het zo gaaf was! Penthesilea van Heinrich von Kleist geldt als een van de meesterwerken van het wereldtoneelrepertoire. In dit verschroeiende drama over een fatale liefde kolkt een zinderende passie die onstuitbaar naar de oppervlakte dringt. Lees hier meer.
 
Meer informatie over start nieuwe academische jaar
 
Do 07/09: Pizza eten met eerstejaars + borrel achteraf
Een nieuw collegejaar betekent ook een hoop nieuwe studenten. We gaan weer ons uiterste best doen om van hen ook nieuwe Lavernaleden te maken. De eerste donderdag van het collegejaar vindt er daarom een avond plaats waarop wij pizza zullen gaan eten met de eerstejaars, uiteraard met borrel achteraf. Daar hebben we wat van onze ouderejaars bij nodig. Jullie kunnen als de beste vertellen hoe spetterend Laverna is. Laat het weten als je erbij wil zijn!
 
Do 14/09: ALV @UvA
De tweede donderdag van het nieuwe academische jaar zullen we op de Algemene Ledenvergadering terugblikken op het afgelopen (lustrum)jaar, vooruitkijken naar 2023/2024, afscheid nemen van bestuursleden en nieuwe bestuursleden verwelkomen. De agenda, realisatie en begroting krijgen jullie op tijd van ons via de mail. De ALV begint om 18:00 en achteraf is er natuurlijk een borrel. Mis dat niet! Hou deze datum dus vast vrij in je agenda. De locatie is in elk geval op UvA-terrein, de exacte plek wordt later bekendgemaakt.
 
Vr 15 t/m zo 17/09: EJW @Muiden
Net zoals ieder jaar zal Laverna haar nieuwste aanwinsten leren kennen op het Eerstejaarsweekend. Dit zal plaatsvinden in het weekend van 15 t/m 17 september. Traditiegetrouw worden er veel klassieken-gerelateerde spelletjes gespeeld, zoals de pubquiz en het klassieke geluidenspel. Dit hopen we natuurlijk te doen met een mooie mix van oudere- en eerstejaars. Net als in 2019 en 2021 zullen we in de Westbatterij in Muiden vertoeven en zullen de kosten van het weekend €30,- zijn. Verdere informatie over het weekend volgt nog. Stuur vooral alvast een mailtje om je aan te melden, maar wees gerust: dit kan nog tot woensdag 13 september!