Welkom bij Studievereniging Laverna

   

C.C.A.c.N.P Laverna, of voluit Collegium Classicum Amstelodamense cui Nomen Pulchra Laverna, is de studievereniging voor alle studenten klassieke talen van de UvA en de VU. Laverna is opgericht in 1993 en vormt inmiddels een middelgrote, maar evengoed bovengemiddeld actieve vereniging gezeteld in hartje Amsterdam. Laverna is een studievereniging voor jong en oud en biedt naast grote jaarlijks terugkerende activiteiten als het Eerstejaarsweekend, de buitenlandse reis en het Nieuwjaarsdiner, ook veel kleinere, vaak studie-inhoudelijke activiteiten aan. Zo wordt er iedere maand veel georganiseerd, van toneel- en museumbezoeken tot (studenten)lezingen en filmavonden. Op deze manier biedt Laverna een gezellige culturele toevoeging op de studie en brengt zij studenten uit verschillende jaarlagen met elkaar in contact.

Naast deze activiteiten hebben we iedere donderdag vanaf 17:00 uur een borrel in café Kapitein Zeppos nabij de UvA-locaties Oudemanhuispoort en de Universiteitsbibliotheek.

 

 


Woensdag 10 Mei 2023 09:43 Luco van Bergen
Solliciteer voor het bestuur van Laverna
Lieve Laverniones,
 
De zomer komt langzaam in zicht en dat betekent dat we alvast denken aan het nieuwe academisch jaar, dat we met wat nieuwe bestuursleden willen beginnen. We zijn op zoek naar enthousiaste bestuursleden die in de zomer alvast meedraaien en in september officieel beginnen. Dus ben je actief bij Laverna en zou je graag in het bestuur willen zitten? Heb je zin om mee te denken over onze bestaande activiteiten en heb je originele ideeën voor nieuwe? En lijkt het je leuk om mee te helpen organiseren en een aanspreekpunt voor Laverna te zijn voor studenten en docenten? Solliciteer dan uiterlijk 1 juni op een positie in het Lavernabestuur door te reageren op deze mail!
 
Als bestuurslid houd je je bezig met bijvoorbeeld boekendonaties, boekenborrels, Laverna's sociale media en contact met andere verenigingen. Je organiseert samen met de andere bestuursleden vaste activiteiten zoals het Eerstejaarsweekend, het Nieuwjaarsdiner en de reis. Aarzel niet om te mailen, appen of iemand uit het bestuur aan te spreken als je vragen hebt!
 
Veel liefs,
Het Lavernabestuur

Woensdag 18 Januari 2023 11:51 Jessie
Aanmelden voor de lustrumdag 14 april

Laverna's VIe lustrum - 14 april 2023

Hoera! Laverna is vandaag 30 jaar geworden. 

Aanmelden kan vanaf vandaag via deze site: ga in het menu naar 'Lustrum' en vervolgens 'Aanmelden lustrumdag'. Hier is ook meer informatie te vinden over de inhoud van de dag en praktische zaken.

 

Hopelijk tot 14 april!

Liefs,

De lustrumcommissies


Woensdag 22 September 2021 16:42 Jessie
Laverna's VIe lustrum

Laverna's VIe lustrum - januari 2023

Over een krappe anderhalf jaar viert Laverna alweer haar 30e verjaardag. Natuurlijk willen we hier voor alle leden, oudleden en andere geïnteresseerden een groot feest van maken. Daarom zullen we binnenkort een nieuwe lustrumcommissie oprichten en van start gaan met de voorbereidingen. 

Heb je interesse om een handje mee te helpen met de organisatie van het lustrum in januari 2023 of goede ideeën die je zou willen aandragen bij de lustrumcommissie? Stuur dan snel een mailtje naar lavernahoog@gmail.com.

 

Liefs,

Het Lavernabestuur


Donderdag 16 September 2021 16:10 Jessie
ALV 16 september 2021

Lieve Laverniones, 

Vanavond is het weer tijd voor een ALV, en wel eentje die op locatie zal plaatsvinden: we beginnen om 18:00 in zaal 1.04 in het P.C. Hoofthuis. 
 
We blikken terug op de activiteiten van het vorige semester, bekijken de financiën en kijken vooruit naar de borrels die eindelijk weer in cafés zullen plaatsvinden in plaats van op zoom. Laverna verzorgt snacks en drank, en uiteraard borrelen we daarna lekker door. Dus kom vooral je mening, kritiek of complimenten met ons delen! 
 1. Opening
 2. Terugblik
 3. Financiën
  1. Realisatie
  2. Begroting
  3. KasCo
  4. Lustrumfinanciën 2018
 4. Bestuurswissel
 5. Boeken
 6. Vooruitblik
 7. Lustrum 2023
 8. Commissies
  1. Kascommissie
  2. Continuïteitscommissie
  3. Toneelcommissie
  4. WAU
 9. Rondvraag & w.v.t.t.k.
 10. Afsluiting
Tot vanavond! 
 
Liefs, 
Het Lavernabestuur

Zaterdag 25 Januari 2020 19:45 Layla Hoogeveen
ALV 30-01

Lieve Laverniones,

 

Volgende week is het al tijd voor de tweede ALV van dit collegejaar. We gaan terugblikken op een succesvol eerste semester, de financiën bekijken en een vernieuwd bestuur verwelkomen onder het genot van een biertje en enkele versnaperingen. 

Dus wil je meepraten over de plannen van Laverna, heb je kritiek of juist complimenten, of heb je een punt waar wij nog niet aan gedacht hadden? Op 30 januari om 19:00 zal dat mogelijk zijn in lokaal 1.14 in het PCH! Hierbij de agenda:

 1. Terugblik
 2. Bestuurswissel
 3. Financiën
 4. Boeken
 5. Vooruitblik
 6. Commissies
 7. Rondvraag
 8. W.v.t.t.k

Liefs,

Het Lavernabesuur


Vrijdag 20 December 2019 13:12 Layla Hoogeveen
Nieuwjaarsdiner 16 januari

Lieve Laverniones,

Het nieuwe jaar nadert met rasse schreden en daarmee ook het Nieuwjaarsdiner! Wij willen jullie van harte uitnodigen om op donderdag 16 januari het nieuwe jaar feestelijk in te luiden en de 27ste verjaardag van Laverna te vieren. Vanaf 18:00 uur zijn jullie welkom in het Haarlemmermeerstation. Kosten bedragen € 10 voor zowel leden als introducé(e)s. Aanmelden kan tot uiterlijk donderdag 9 januari 23:59 uur door een mail te sturen. Geef in je aanmelding ook dieetwensen aan.

Trek je mooiste outfit aan en kom genieten van gezelligheid en lekker eten!

Wij zorgen voor de hartige gerechten, aan jullie het verzoek om je favoriete zelfgemaakte dessert mee te brengen! Kosten hiervoor kunnen tot € 10 worden gedeclareerd op vertoon van het bonnetje.

 

Overzicht details: 

Wanneer: donderdag 16 januari vanaf 18:00 uur

Waar: Haarlemmermeerstation, Amstelveenseweg 266, Amsterdam

Kosten: €10 voor leden en introducé(e)s 

Aanmelden: uiterlijk donderdag 9 januari 23:59 uur

 

Alvast een hele mooie jaarwisseling gewenst en tot snel! 

 

Liefs,

het Lavernabestuur 


Vrijdag 20 December 2019 13:11 Layla Hoogeveen
Vacature Lavernabestuur per januari 2020

Lieve Laverniones,

Vanaf volgend semester komt er een functie in het Lavernabestuur vrij! Dus, ben je betrokken bij Laverna en zie je het wel zitten om samen met de andere bestuursleden iedere maand te vergaderen en de agenda van Laverna vast te stellen? Heb je zin om de andere leden voor activiteiten te enthousiast te maken? Lijkt het jou leuk om de jaarlijkse grote activiteiten zoals de buitenlandreis, het eerstejaarsweekend en de eindejaarsactiviteit te organiseren? En wil je je daarnaast inzetten voor typische Laverna-activiteiten als boekenborrels, de Sinterklaasborrel en het Nieuwjaarsdiner? Zie jij het wel voor je een van de aanspreekpunten van Laverna te zijn, voor leden, docenten en andere studenten? En ten slotte; wil je graag bestuurservaring opdoen in een gezellige omgeving? Reageer dan op deze mail!

Praktische informatie voor sollicitanten:

 • Reageer uiterlijk vrijdag 10 januari 2019 om 23:59 uur door te mailen naar lavernahoog@gmail.com
 • Daarna word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek van een half uur tot een uur in de week van 20 januari
 • De officiële bestuurswissel zal bij de ALV op 30 januari plaatsvinden


Liefs,

Het Lavernabestuur


Woensdag 13 December 2017 17:44 Jessie
Aanmelden Lustrum 19-01-2018

Lieve Laverniones en andere geïnteresseerden,

Op vrijdag 19 januari 2018 viert Laverna haar 25-jarig lustrum. Het belooft een prachtige dag te worden vol mooie lezingen en veel ander leuks. De dag duurt van ongeveer 10:30 tot 18:00 uur inclusief lunch en borrel. Na de lezingendag is het 's avonds tijd voor een diner en feest.

Meer informatie over de lezingendag kun je hier vinden.

Aanmelden voor het lustrum kan hier.

Liefs,
namens het de lustrumcommissie,
Riemer, Jessie, Rosanne, Machteld, Emma en Merel

 

Dinsdag 12 December 2017 17:04 Jessie
Collegejaar weer van start!

Lieve Laverniones,

De colleges zijn weer begonnen en dat betekent dat ook Laverna weer vol aan de bak gaat. Tijd om nog rustig in te komen is er niet, want over een week is het alweer tijd voor de Algemene Ledenvergadering (14 sept) waar onze nieuwe voorzitter en penningmeester voorgesteld zullen worden en meteen het weekend erop (15 t/m 17 sept) begint het hoogtepunt van de introductieactiviteiten: het Eerstejaarsweekend, dit jaar naar Soest.

Maar ook voor andere klassieke activiteiten blijft er gelukkig nog tijd over, zoals opera, toneel, lezingen of lasergamen. Het overzicht van de activiteiten in september vind je in de activiteitenmail, die vanaf heden ook te vinden is op deze website onder 'Activiteiten'.

Liefs,
namens het Lavernabestuur
Jessie

 

Dinsdag 5 September 2017 13:37 Jessie
Website online

Na enkele maanden hard werken is het eindelijk zover, de Laverna-website is online! Een groot aantal Laverniones is de afgelopen maanden druk bezig geweest met het ontwerp en de teksten voor de website, waarvan het resultaat nu eindelijk op je scherm te zien is. Dit alles is gebeurd onder aanvoering van de Webcie, deze nieuw opgerichte commissie zal de website in het vervolg ook onderhouden.

Voor het schrijven van de teksten gaat van ons veel dank uit naar de volgende personen: Diederik, Vita, Charlotte, Rosanne, Elianne, Lieke, Alex, Kyo, Riemer en Johan.

Hopelijk is het ons gelukt op deze website recht te doen aan alle belangrijke aspecten van Laverna. Mis je nog iets dat we zeker moeten toevoegen? Laat het dan gerust weten.
Een inlognaam voor leden om de statuten en foto's van enkele activiteiten te bekijken zal spoedig beschikbaar komen.

Liefs,
De WebCie
Jessie, Renée en Flora