WAU

De WAU (genoemd naar de uit het Griekse alfabet verdwenen letter ´F´, wau) is het studieblad van Klassieke Talen aan de UvA. Het eerste nummer stamt al uit 1978 en na een periode van lage activiteit heeft de WAU in 2008 een doorstart gemaakt, waardoor studenten klassieke talen weer als vanouds kunnen uitkijken naar de nieuwste WAU. Het blad verschijnt inmiddels drie keer per jaar en is dan te vinden in de bronnenkamer in Universiteitsbibliotheek op het Singel en wordt bovendien vaak uitgedeeld op de eerste Laverna-activiteit na het verschijnen van een nieuw nummer.
Allerlei onderwerpen worden in de WAU behandeld; van artikelen over klassieke werken en artikelen over receptie van de Oudheid tot aan reisverslagen, reviews en interviews. De redactie bestaat uit een vijftal studenten die voor ieder nummer stukken schrijven en de opmaak bepalen, maar gastbijdragen van andere studenten en docenten worden met open armen ontvangen. Ben je benieuwd naar de redactie van de WAU of heb je een idee voor een leuk nieuw artikel? Dan kan je mailen naar redactiewau@gmail.com.

 

De huidige WAU-redactie bestaat uit: Aron Ouwerkerk (hoofdredacteur), Flora van der Erve en Luc Joosten.

 

Voorbladen van de drie laatst verschenen WAU's. Van links naar rechts: jaargang 33 nummer 1, 2 en 3.

Naast de mooie en gevarieerde artikelen die de Wau biedt, krijg je op vertoon van je Wau tegenwoordig ook 10% korting op alle winkelboeken van schrijvers uit de Klassieke Oudheid bij Antiquariaat Brinkman (Singel 319, Amsterdam)!