ToCo

De Toneelcommissie is verantwoordelijk voor het Lavernatoneel. Eens in de zoveel tijd brengen de studenten GLTC een klassiek stuk ten tonele onder leiding van een professionele regisseur. Eerder zijn de stukken Hecuba van Euripides, Menaechmi van Plautus en de Kikkers van Aristophanes opgevoerd. Na een tijdje stil te hebben gelegen, maakte de ToCo een doorstart met het stuk Amphitruo van Plautus, opgevoerd tijdens de lustrumperiode van januari 2018 tot juni 2018. Kijk voor de laatste informatie over dit toneelstuk bij 'Lustrumtoneel'.

De toneelcommissie regelt de uitvoering van dit toneelstuk van begin tot eind. Zo is de ToCo verantwoordelijk voor de keuze van het stuk dat opgevoerd zal worden. Maar denk daarbij ook aan het omzetten van de originele Griekse of Latijnse tekst in een gangbaar script voor de toneelspelers, het zoeken van een regisseur, het houden van audities, het regelen van repetitieruimte en een theater voor de uiteindelijke opvoering, het ontwerpen van kostuums en een decor, de kaartverkoop en -controle tijdens de opvoeringen zelf en wat je allemaal nog meer kan bedenken rondom de organisatie van een toneelstuk.

Op dit moment bestaat de ToCo uit Emma, Luc, Guusje, Elon, Jolien en Pelle. Heb je interesse om op enige manier te helpen bij het in elkaar zetten van de Agamemnon van Aeschylus, het stuk waar de ToCo nu mee bezig is? Mail dan naar lavernatoneel@gmail.com. Alle hulp is altijd welkom en daar krijg je ook nog eens een boel ervaring en een leuke samenwerking in een heel gezellig toneelteam voor terug!