Laverna's Ve lustrum

In het jaar 2018 viert Vrouwe Laverna haar 25ste verjaardag. Het feest is begonnen op vrijdag 19 januari in het Betty Asfalt Complex te Amsterdam. Hier organiseerde de lustrumcommissie een dag vol lezingen over de Klassieke Oudheid met nationale en internationale sprekers rondom het thema ‘De schurk in de Oudheid’. De lezingen en intermezzi over Laverna tussendoor waren een groots succes, waar jonge en oude Laverniones met plezier naar terugkijken. De viering van Laverna's verjaardag is vervolgens natuurlijk feestelijk afgesloten met een borrel, een diner en een groots feest.


Deze dag was echter niet het einde, maar juist het begin van een half jaar lang feest. Zo wordt er op het moment druk gewerkt aan de repetities voor de Amphitruo van Plautus, een komedie die in het voorjaar van 2018 in première zal gaan. Niet alleen zijn de spelers druk in de weer om hun teksten te oefenen en de onderlinge chemie tot een hoogtepunt te brengen, ook oefent een groep muzikale Laverniones onder leiding van Ivo het muzikale repertoire dat tijdens het toneel live opgevoerd zal worden.

Gedurende het jaar vinden daarnaast de Lavernische Spelen plaats, één grote competitie waarin verschillende disciplines worden getest. In juni vindt daarvan de ultieme finale en uitreiking plaats.

Om dit lustrum te organiseren is er een speciale Lustrumcommissie in het leven geroepen, bestaande uit: Riemer van der Veen (voorzitter), Jessie Lof (secretaris), Rosanne Hoenderdos (penningmeester), Machteld van der Wouden (PR), Emma Huig (organisator toneel) en Merel van Gulik (vertegenwoordiger Lavernabestuur), die allen ook actief zijn in vele lustrum-subcommissies (zie 'Lucie' onder Commissies). Via deze website zullen we u op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Wilt u contact opnemen met de Lustrumcommissie, mail dan naar lustrumlaverna@gmail.com.

 

Donaties
Om van het lustrum een zo groots mogelijk feest te maken, maar het evengoed betaalbaar te houden voor alle Lavernaleden, zijn we voor een groot deel afhankelijk van donaties. Wilt u doneren voor het 25-jarig lustrum van Laverna? Dan kan dat op onze speciale lustrumrekening: NL97 INGB 0007 8779 72 t.n.v. C.C.A.c.N.P. Laverna.