Vrijdag 18 Oktober 2019 De Ilias

Item De Ilias
Datum Vrijdag 18 Oktober 2019 20:30
Locatie Bellevue
Kosten Euro 6.00
Website De Ilias
Omschrijving

Op 18 oktober om 20:30 gaat Laverna naar de voorstelling 'de Ilias' in theater Bellevue. In deze intrigerende combinatie van toneel en dans vertolkt een jonge groep acteurs het epos. Hierbij worden vragen gesteld over de verantwoordelijkheid van de mens. Het samenspel van Agamemnon, Achilles, Odysseus, Patroklos en Helena kreeg goede recensies van de NRC, de Volkskrant en Terschelling TV. Kaarten voor Laverna-leden zijn slechts €6! Als je mee wil, mail ons dan terug vóór 4 oktober.

Meer informatie en de trailer zijn te vinden via https://www.orkater.nl/voorstelling/ilias#productie 

Vrijdag 25 Oktober 2019 Koepelactiviteit: TonTon Club

Item Koepelactiviteit: TonTon Club
Datum Vrijdag 25 Oktober 2019 19:00
Locatie TonTon Club
Kosten Euro 0.00
Website Koepelactiviteit: TonTon Club
Omschrijving

Precies één jaar na ons laatste uitje naar de TonTon Club gaan we wederom samen met Synkratos spelletjes spelen in TonTon Club West. Ga tekeer op de Japanse button bashers, battle op de Dance Dance Revolution of trommel op de Taiko no Tatsujin. Het speelse interieur en de bewonderende lichten brengen je in hogere sferen. Laverna betaalt je eerste drie muntjes!

Vooraf zullen we met zijn allen uit eten gaan om zes uur bij Piet de Gruyter en ons na het bezoek aan de TonTon Club verplaatsen naar een café om gezellig met elkaar en Synkraten te babbelen en borrelen. Opgeven kan via de mail, doe dit voor zaterdag 19 oktober.

Zaterdag 26 Oktober 2019 Zenobiacongres De Nijl

Item Zenobiacongres De Nijl
Datum Zaterdag 26 Oktober 2019 13:00
Locatie Lutherse Kerk
Kosten Euro 3.75
Website Zenobiacongres De Nijl
Omschrijving

Op zaterdag 26 oktober is vindt het jaarlijkse Zenobia-congres plaats! Dit jaar staat de Nijl centraal, en het belang van deze rivier voor de Arabische en Afrikaanse beschavingen van oudheid tot heden. Verder wordt middels muziek, literatuurvoordrachten en zelfs een fototentoonstelling getoond hoe de rivier al eeuwen lang kunstenaars en schrijvers inspireert. Het programma begint om 13:00 en eindigt om 17:30. Binnenkort volgt een mail met meer details over aanmelden. Zie voor meer informatie over het programma de site: 

www.stichtingzenobia.nl 

Dinsdag 29 Oktober 2019 Halloween high tea

Item Halloween high tea
Datum Dinsdag 29 Oktober 2019 14:00
Locatie T.B.A.
Kosten Euro 0.00
Website Halloween high tea
Omschrijving

Inmiddels is het al een traditie: de jaarlijkse griezellige high-tea! Geniet van spookachtige muziek en gruwelijke zoetigheden met al je favoriete Laverniones! Het is extra leuk als je zelf baksels mee kan nemen, maar wees ook welkom als bakken niet een van je talenten is. De high-tea begint om 14:00 in een nader te bepalen lokaal. Meld je aan voor de activiteit door een mailtje te sturen, dan houden we rekening met je bij het boodschappen doen.

Vrijdag 8 November 2019 Interklassiek feest

Item Interklassiek feest
Datum Vrijdag 8 November 2019 18:00
Locatie Utrecht
Kosten Euro 5.00
Website Interklassiek feest
Omschrijving

Op vrijdag 8 november is het weer tijd om ons te verenigen met classici uit heel Nederland in een niet-academisch verband. Dit jaar zal het thema van het Interklassiek feest ‘’Beestenboulè’’ zijn. Nee, deze twee woorden hebben niet zoveel met elkaar te maken, maar met een beetje geluk heb je door dat het een woordgrap is. Zet deze datum in ieder geval alvast in je agenda! Er wordt zoals altijd weer van tevoren gedineerd in een restaurant en daarna volgt de pubquiz. Daarna worden de tafels aan de kant geschoven en is het tijd om te feesten als beesten. Binnenkort volgt er meer informatie. Je kunt je opgeven t/m 1 november.

Vrijdag 15 November 2019 MuCieactiviteit

Item MuCieactiviteit
Datum Vrijdag 15 November 2019 19:00
Locatie Stedelijk Museum
Kosten Euro 0.00
Website MuCieactiviteit
Omschrijving

De eerste MuCie-activiteit van dit studiejaar is een feit! Op 15 november gaan we ‘s avonds naar de tentoonstelling ‘Chagall, Picasso, Mondriaan e.a. - Migrantenkunst in Parijs’ in het Stedelijk Museum Amsterdam! Van tevoren gaan we pizza eten en na afloop is er een borrel. Meer informatie volgt snel, maar houd alvast deze avond vrij!